Vanliga inkopplingsproblem

Du kanske inte lyckas installera din bredbandsuppkoppling, men tycker att du gjort allt som du ska för att få det att fungera...

Nedan kommer lite tips och trix!

Blinkar nätverkskortet...

För att din uppkoppling skall fungera bör du kolla så att ditt nätverkskort blinkar, oftast finns det två små lysdioder där din nätverkskabel går in i nätverkskortet. Är det två lampor brukar det vara två färger, en orange som indikerar för att ditt nätverkskort är anslutet till "något" med en hastighet av 100Mbit.
Lyser det en grön lampa indikerar det för att ditt nätverkskort är anslutet till "något" med en hastighet av 10Mbit. På senare tid har det även gjorts nätverkskort för 10/100/1000-anslutning. Någon av dessa lampor skall blinka/lysa, först då vet du att något är anslutet till ditt nätverkskort.

IP-konflikt...

Har du två nätverkskort i din dator...
Har du en uppkoppling med fast IP-adress...
För att din uppkoppling skall fungera får du inte ha skrivit in samma IP-uppgifter i båda TCP/IP protokollen för de olika nätverksanslutningarna, då uppstår en IP-konflikt och din uppkoppling kommer inte att fungera.

Åskpropp...

För att ditt ADSL modem skall fungera måste den medföljande ADSL-splittern sitta i första jacket samt vara placerad framför all annan kringutrustning som fax, telefon, åskpropp...

Förlängningskabel...

För att du skall få en så optimal ADSL uppkoppling som möjligt bör du inte använda någon förlängningskabel från telefonjacket till ditt ADSL modem. Detta kan reducera din "Internethastighet".

Kontakta oss

Vad gäller ärendet?Namn: *

E-post: *

Telefon: *

Adress:

Avslutas från datum:

Meddelande